5 vecí na ktoré treba dbať pri kúpe arganového oleja


Arganový olej patrí medzi najvyhľadávanejšie oleje na planéte pre svoje  prospešné zložky, ktoré slúžia ako prírodné kozmetické lieky. Avšak,  napriek tomu, že je na internete dostupných mnoho produktov s arganovým  olejom, nie všetky oleje sú rovnakého kalibru.  Predtým, ako sa ponoríte do sveta tohto úžasného produktu, je dôležité uistiť sa, že kupujete skutočný, 100% arganový olej. Pred kúpou produktu sa držte týchto krokov. 
 

KONTROLA ŠTÍTKU
Záleží na tom, čo kupujete a je dôležité prečítať si štítok. Úplne pochopiť to, čo používate alebo konzumujete, vám umožní robiť lepšie a informovanejšie rozhodnutia. Dôveryhodné značky arganového oleja majú svoje certifikáty uvedené na obale. 
Arganový olej by mal mať certifikát USDA. Tento certifikát zabezpečuje, že arganový olej (alebo akýkoľvek iný produkt), ktorý kupujete, je vyrobený podľa federálnych smerníc. Tieto smernice regulujú proces výroby a balenia, aby sa zabezpečilo, že sa vykonáva bez  nebezpečných chemikálií alebo procesov. Okrem certifikátu USDA by ste mali hľadať aj štítky ECOCERT. ECOCERT sa umiestňuje na výrobky, ktoré spĺňajú ich špecifikácie pre označenie ako organické. Ich hlavným predmetom sú potraviny, ale kozmetické výrobky ako arganový olej spadajú tiež do ich jurisdikcie, pretože pochádzajú z arganového stromu.
1686664536676
OBSAH
Kontrola zloženia je kľúčová. Mnoho výrobkov obsahuje konzervanty a ďalšie nežiadúce prísady. V prípade arganového oleja platí, že menej je viac - doslova. Na zozname zložiek by mal byť uvedený len jeden prvok: 100% čistý arganový olej. Ako sme už uvádzali, arganový olej je plný prospešných vitamínov a mastných kyselín. Konzervanty môžu tieto vlastnosti oslabiť. 
Pamätajte si, že arganový olej potrebuje len jednu zložku. 
 

PÔVOD 
Arganový olej má v marockej kultúre bohatú históriu. Po stáročia sa zbieral z orechov arganového stromu a používal sa marockými ženami ako prírodný kozmetický produkt. Je dôležité vedieť, že Maroko je jediná krajina, kde rastie arganový strom. Preto skontrolujte obal a ak je uvedené, že bol vyrobený v inej krajine, pravdepodobne to NIE je pravý arganový olej. 
 

OBAL 
Môže sa zdať, že fľaša je nepodstatný detail, no môže prezradiť kvalitu  arganového oleja. Ten by mal byť skladovaný v tmavom sklenenom obale, aby sa zachovala jeho kvalita a účinnosť. Priesvitné alebo plastové obaly môžu umožniť prenikanie svetla, čím sa olej môže znehodnotiť. Ak má olej svetlý obal, pravdepodobne nebude mať 100% kvalitu.
Argan - clanok
 
 
 
VÔŇA, TEXTÚRA A FARBA
Skutočný arganový olej má charakteristickú veľi slabú jemnú orechovú vôňu a nezanecháva mastný pocit. Jeho farba sa pohybuje od svetlozlatej po zlatohnedú. Ak si všimnete nezvyčajnú alebo výraznú vôňu, textúru prípadne farbu, pravdepodobne nejde o 100% arganový olej. 
 

Nákup arganového oleja môže byť zložitý, ale dôkladným preskúmaním výrobku sa určite vyhnete podvodom. Ak neviete, kde začať, vyskúšajte 100% organický arganový olej od Argan Cosmetics. Garantujeme čistý, certifikovaný, marocký arganový olej. Pozrite sa do nášho eshopu a doprajte si zdravé vlasy a pokožku!