Arganový olej pre tehotné ženy a deti

Arganový olej je v dnešnej dobe veľmi známym prípravkom v kozmetike, ktorý sa čoraz častejšie objavuje aj v našich kúpeľniach.

Málokto z nás však vie, aký prínosný je tento prírodný zázrak pre ženy v tehotenstve, a takisto pre malé deti. Olej obsahuje všetky priaznivo pôsobiace látky, ktoré po lisovaní za studena ostávajú zachované. Z toho dôvodu pozitívne vplýva aj na pokožku najmenších.

Pleť budúcich mamičiek je počas tehotenstva vystavená extrémnym zmenám a namáhaniu. Najmä v oblasti bruška, ktoré rýchlo rastie, sa pokožka rozpína a na slabších miestach praská. Pokiaľ nie je pokožka dostatočne elastická, po preslabení vznikajú malé bolestivé ranky, ktoré zanechávajú žene spomienku na celý život v podobe jaziev a nedokonalostí na koži.   

Tomu sa však ženy môžu vyhnúť, ak budú svojmu telu venovať dostatočnú starostlivosť v podobe kvalitných produktov.

Vysoký obsah vitamínu E v arganovom oleji pôsobí na pokožku zvláčňujúco a hydratačne. Vďaka tomu dodáva pokožke pružnosť a riziko vzniku prasklín a rán je tak omnoho nižšie, koža je schopná natiahnuť sa bez viditeľných stôp. Nehovoríme pritom iba o brušku, arganovým olejom je vhodné natierať sa aj v oblasti dekoltu alebo stehien.

Ak mamička používa prírodný arganový olej aj po tehotenstve, jej telo sa jednoduchšie vráti do pôvodného stavu. Pokiaľ patríte medzi ženy, ktoré trpia vznikom strií na základe genetickej predispozície, je veľmi náročné zabrániť tomu. Avšak aplikáciou arganového oleja je možné napomôcť pokožke bojovať proti tomuto problému a dané príznaky zmieriť.

Optimálne je každý deň venovať pokožke pár minút denne už od prvých mesiacov tehotenstva. Arganový olej je vhodné natierať na kritické miesta, v oblasti bruška, prsníkov, bokov, stehien a jemne ho vmasírovať do pokožky.

Po pôrode môžete týmto prírodným kozmetickým prípravkom hýčkať nie len svoje telo, ale aj bábätko. Na detské telíčko stačí aplikovať malé množstvo oleja po kúpaní a jeho koža tak ostane jemná a vláčna.